Savjetovalište

U sklopu projekta „Tu sam za tebe!“ u Udruzi „Nada“ Zadar od 1.7.2022. godine otvoreno je savjetovalište.

Savjetovalište je namijenjeno ovisnicima i članovima njihovih obitelji, a dostupno je uživo u prostoriji Udruge, online (putem video poziva) ili telefonski. 


Udruga Nada nalazi se na adresi Franje Petrića 3, 23 000 Zadar.   

BROJ TELEFONA

023/324 692

MOBITEL

091 122 00 98

E-MAIL

udruganada@gmail.com

RADNO VRIJEME SAVJETOVALIŠTA

Radnim danom od 8 – 14 sati.


Na savjetovanje se mogu javiti osobe koje imaju problema s nekim oblikom ovisnosti (ilegalne droge, lijekovi za smirenje, alkohol, igre na sreću, video igrice itd.) ili njihovi bližnji. Potrebu za podrškom najčešće osjete roditelji i partneri, ali i druge bliske osobe.  

Ovisnost je problem koji narušava život pojedinca, a negativno utječe na bliske odnose, posao ili školovanje te cjelokupno funkcioniranje.  Savjetovanje vode stručnjak Udruge Nada (psiholog) i volonteri – apstinenti i članovi obitelji koji će prenijeti svoje iskustvo. 


Grupa podrške

Grupa podrške namijenjena je pojedincima kojima je kvaliteta života narušena radi neke vrste ovisnosti te članovima obitelji ovisnika. 

Grupa podrške je izvrsna za učenje o problemu, izmjenu iskustava, međusobnu podršku članova te razvoj samopouzdanja. Kroz ovakav način rada imate priliku shvatiti kako niste sami te kako i drugi ljudi prolaze slična iskustva. Članovi se međusobno podržavaju, uvažavaju, savjetuju i razumiju jer ih vezuje isti problem. Grupa se temelji na povjerenju – informacije koje se iznose unutar grupe tamo i ostaju. 

Grupna podrška je aktivnost kroz koju imate priliku biti shvaćeni, podržani i savjetovani od strane stručnjaka i drugih sudionika koji prolaze kroz isto iskustvo. U grupi dijelimo izazove, dileme, zajednički dolazimo do rješenja i sklapamo prijateljstva. 

Uz ovisnike i članove obitelji ovisnika na sudjelovanje potičemo i roditelje (ili druge članove obitelji) maloljetnika ovisnih o ilegalnim drogama, videoigrama ili nekoj drugoj štetnoj aktivnosti ili supstanci. 

Grupa podrške održavat će se uživo u prostoriji Udruge dva puta tjedno (utorkom i četvrtkom od 10:00 do 12:00 sati). Za sudjelovanje u grupi podrške obratite nam se pozivom ili putem e-maila. 

Za sve kojima ne odgovara jutarnji termin organizira se grupa podrške u popodnevnom terminu četvrtkom u 18:00 sati. 


Udruga Nada nalazi se na adresi Franje Petrića 3, 23 000 Zadar.   

BROJ TELEFONA

023/324 692

E-MAIL

udruganada@gmail.com


Kontaktirajte nas ukoliko imate pitanja.