ZAVRŠNA KONFERENCIJA projekta TU SAM ZA TEBE! i javna tribina ‘’BIHEVIORALNA OVISNOST’’

ZAVRŠNA KONFERENCIJA projekta TU SAM ZA TEBE!  i javna tribina ‘’BIHEVIORALNA OVISNOST’’

15. LIPNJA 2023. / 11:00 sati / GRADSKA KNJIŽNICA ZADAR

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar, dana 15. lipnja 2023. godine, s početkom u 11:00 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, organizirali su ZAVRŠNU KONFERENCIJU PROJEKTA ‘’Tu sam za tebe!’’ te posljednju javnu tribinu pod nazivom ‘’BIHEVIORALNA OVISNOST’’.

Na tribini su sudjelovali gosti predavači:

·dr.med.spec. epidemiologije Marija Pupić – Bakrač, koja se preventivnim i kurativnim radom u okviru bolesti ovisnosti bavi od 2006. godine. Predsjednica je Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije te aktivno sudjeluje na brojnim kongresima, stručnim simpozijima, javnim tribinama, radionicama i sl.

 i

·prof. psihologije Lucijana Rupić Krstić, koja od 2011. godine radi u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan na radnom mjestu psihologa. Sveučilišna je specijalistica supervizije psihosocijalnog rada iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja socijalna djelatnost. Od 2010. godine radi kao vanjski suradnik Centra za socijalnu skrb Zadar, u početku kao voditelj mjere pojačane brige i nadzora, a sada kao voditelj nadzora nad roditeljskom skrbi.

Ciklus tribina provodi se s ciljem jačanja  kapaciteta OCD-a za provedbu programa prevencije ovisnost i ranog otkrivanja ovisnosti, podizanja  svijesti građana o važnosti prevencije ovisnosti  te  uklanjanja predrasuda o ovisnicima.

Završna konferencija i javna tribina organizirane su u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE! ukupne vrijednosti 61.254,68 EUR (461.523,40 HRK) koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 52.066,47 EUR (392.294,89 HRK) te Ured za Udruge Vlade RH u iznosu 9.188,20 EUR (69.228,51 HRK) u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Projekt u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života.

Niže se nalazi snimka javne tribine u skraćenom obliku.

 

Podijelite članak