2. edukacija - Prevencija i liječenje ovisnosti u vrijeme COVID-a 19 i ostalim kriznim situacijama

2. edukacija - Prevencija i liječenje ovisnosti u vrijeme COVID-a 19 i ostalim kriznim situacijama

16. studenoga 2022. / 17:30 sati / GKZD

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar, dana 16. studenoga 2022. godine, s početkom u 17:30 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, organizirala je predavanje pod nazivom ‘’Prevencija i liječenje ovisnosti u vrijeme COVID-a 19 i ostalim kriznim situacijama’’, kao nastavak ciklusa edukacija i radionica ''Tu sam za tebe''.

Kroz provedbu planiranih predavanja ojačat će se kapaciteti ciljne skupine za poticanje i uključivanje ovisnika u programe liječenja te kapaciteti OCD-a koji neposredno rade s ovisnicima i članovima njihove obitelji. Edukacija je prije svega namijenjena zaposlenicima i volonterima Udruge Nada, volonterima i/ili zaposlenicima ostalih organizacija civilnog društva, volonterima i svima koji rade ili dolaze u kontakt s ovisnicima. Nadalje, edukacija je korisna i stručnjacima centra za socijalnu skrb i ostalih javnih službi s ciljem jačanja kapaciteta za rad s ovisnicima, građanima i široj zainteresiranoj javnosti.

Predavanje je održala dr.med.spec. epidemiologije Marija Pupić – Bakrač koja se preventivnim i kurativnim radom u okviru bolesti ovisnosti bavi od 2006. godine. Predsjednica je Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Zadarske županije te aktivno sudjeluje na brojnim kongresima, stručnim simpozijima, javnim tribinama, radionicama i sl.

Predavanje je organizirano u sklopu Projekta TU SAM ZA TEBE! ukupne vrijednosti 461.523,40 HRK koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 392.294,89 HRK te Ured za Udruge Vlade RH u iznosu 69.228,51 kuna u okviru Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Projekt u partnerstvu provode Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar s ciljem: provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života.

Praćenje predavanja omogućeno je i putem FB stranice Udruge Nada .

Niže se nalazi snimka predavanja u skraćenom obliku.

Podijelite članak